Nursing Practice Test - Obstetric Nursing Sample Exam (NLE 81-100)

82. Constipation is common problem during the postpartum period. Which of the following factors contributes to constipation?

a) relaxation of the lower bowel
b) relaxation of the intestinal and abdominal muscles
c) lack of food and fluid intake
d) all of the above

83. Woman typically experience diuresis during first five postpartum days; this diuresis occurs as a result of

a) constriction of the bladder
b) water retention during pregnancy
c) relief of pressure on the uterus
d) all of the above

84. A nurse caring for the woman in the taking-in phase of the puerperium should be sure to

a) instruct her how to bath an infant
b) allow her as much rest as needed
c) have her begin postpartum exercises
d) all of the above

85. The woman in taking-in phase of the immediate period most likely would want to discuss

a) their delivery
b) the care of their baby
c) discharge plan
d) all of these

Situation: Mrs. O, G2p1, is admitted to the labor and delivery area in labor. Initial assessment reveals cervical dilatation of 5 cm; cervical effacement 80%; station negative 3; frequency of contractions every 5-8 mins; duration of contractions 40 to 50 seconds; membranes ruptured spontaneously 1 hour before admission; presentation is vertex with LOA position.

86. Based om Mrs. O's initial assessment findings, the fetal presenting part is:

a) at the level of the pelvic inlet
b) at the level of the ischial spines
c) 1 cm below the ischial spines
d) at the perineum

87. The FHR should be most audible in which quadrant of Mrs. O's abdomen?

a) LLQ
b) LUQ
c) RLQ
d) RUQ

88. The physician places Mrs. O. on bed rest. Which assessment finding necessitates this action?

a) 5 cm cervical dilatation
b) 80& cervical effacement
c) contractions every 5-8 mins
d) negative 3 station

89. When should the nurse assess Mrs. O's blood pressure?

a) during the increment of contraction
b) between the contractions
c) during the decrement of the contraction
d) during the acme of a contraction

90. Which factor would be most helpful in assessing the adequacy of Mrs. O's placental perfusion?

a) the duration and intensity of her contractions
b) her ability to cope with the discomfort of labor
c) the duration of the rest phases between contractions
d) the effectiveness of her breathing techniques during the contractions

91. A client you care for in labor asks you what causes labor to begin. Which statement below is a possible explanation?

a) progesterone levels arise at term to initiate contractions
b) the ovary releases additional estrogen at term
c) prostaglandin may be the causative factor of labor
d) calcium is drawn from bones to block relaxation fibers

92. In order for a fetus to best transverse the birth canal, the smallest head diameter must be presented to the birth canal. Which of the following is the smallest anterioposterior cranial diameter of a fetus?

a) suboccipitpbregmic
b) biparietal
c) occipitofrontal
d) occipitomental

93. During the labor, effacement of the cervix occurs. This is:

a) widening of the cervical os
b) turning "inside out" of the vertical os
c) molding and elongation of the cervix
d) thinning and shortening of the cervix

94. A placenta delivers with the maternal surface evident. Which statement below is a true statement concerning this presentation?

a) this is a common placental delivery presentation
b) this is an abnormal placental delivery presentation
c) the uterus does not contract well following this presentation
d) this presentation reflects a placental abnormality

95. The largest portion of the uterus is the:

a) myometrium
b) endometrium
c) perimetrium
d) decidua

96. Which term refers to the upper triangular portion of the uterus?

a) cervix
b) fundus
c) isthmus
d) corpus

97. The vaginal portion of the cervix that dilates during labor is called the

a) external os
b) internal os
c) anterior lip
d) cervical canal

98. In response to the APG stimulation, the graafian follicle secretes:

a) progesterone
b) estrogen
c) glycogen
d) prolactin

99. The increased activity of the endometrial glands during luteal phase of the female reproductive cycle stimulated by:

a) progesterone
b) estrogen
c) prolactin
d) glycogen

100. Increased levels of gonadotrophic hormones stimulate the APG to secrete

a) progesterone
b) FSH
c) oxytocon
d) prolactin



ANSWERS

82) d ..... 83) d ..... 84) b ..... 85) a

86) a ..... 87) a ..... 88) d ..... 89) b ..... 90) c

91) c ..... 92) a ..... 93) d ..... 94) b ..... 95) a

96) b ..... 97) a ..... 98) b ..... 99) a ..... 100) b


PREVIOUS [---------------------] NEXT -> OBSTETRIC (101-105) ->


No comments:

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner